Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nyhetsbrev från arbetsgruppen för kompetensutveckling. Våren 2020

Under våren erbjuds en mängd olika former av kompetensutveckling för vårt nätverk. Så snart vi lägger upp ett nytt tillfälle skickar vi ut information om tillfället, men ha gärna som vana att gå in och kika i kompetensportalen så ni inte missar något spännande.

Mellan den 18-27 maj kommer det för fjärde gången anordnas en safari inom nätverket. Under safarin är det tänkt att man ska besöka så många som möjligt av våra bibliotek och syftet är att vi ska lära känna varandra och våra olika bibliotek bättre. På Biblioteksnätverksdagen (tidigare kallad LUB:dagen) kommer ett pris lottas ut till de som varit flitiga safariresenärer. Mer information kommer snart.

Årets Biblioteksnätverksdag infaller den 27 maj. Årets nätverksdag fokuserar på just nätverkande och även denna dag är tanken att vi ska lära känna varandras verksamheter bättre och att vi ska inspireras av varandra. Mer information kommer snart.

Vi vill än engång påminna om att vi gärna vill veta vad ni har för behov av kompetensutveckling. Alla tips på tema och föreläsare mottages tacksamt. Ta kontakt med någon av oss i gruppen så kanske vi kan hjälpa dig med att nå den kompetensutveckling som önskas.

Arbetsgruppen för kompetensutveckling

Ann-Catrin Johansson (LTH): ann-catrin [dot] johansson [at] lth [dot] lu [dot] se (ann-catrin[dot]johansson[at]lth[dot]lu[dot]se)
Bitte Holm (EHL): britt-marie [dot] holm [at] ehl [dot] lu [dot] se (britt-marie[dot]holm[at]ehl[dot]lu[dot]se)
Cajsa Andersson (N-fak): cajsa [dot] andersson [at] kc [dot] lu [dot] se (cajsa[dot]andersson[at]kc[dot]lu[dot]se)
Daniel Gunnarsson (Med-fak): daniel [dot] gunnarsson [at] med [dot] lu [dot] se (daniel[dot]gunnarsson[at]med[dot]lu[dot]se)
Johanna Tagesson (UB): johanna [dot] tagesson [at] ub [dot] lu [dot] se (johanna[dot]tagesson[at]ub[dot]lu[dot]se)

Våren 2020

Forskningen granskad: användningen av bibliometri i utvärdering av forskning
14 februari: Vid seminariet presenteras ”Forskningen granskad”: ett forskningsprojekt som studerat användningen av bibliometri i utvärdering

Grundkurs i granskning av forskningsoutput i LUCRIS för nybörjare
27 februari: Ett kort introduktionskurs i hur man granskar forskningsoutput i LUCRIS.

Välkomna till e-mediafika på UB!
27 februari: Vår första e-mediafika ska handla om e-boksförvärv.

LUCRIS-administration: bit för bit
12 mars: Ett tillfälle att lära dig om/mer om de olika modulerna i LUCRIS, med fokus på vad du som administratör/med någon form av administrativ roll i LUCRIS kan göra.

Om forskningsetik och etikprövning: för oss som arbetar med forskningsstöd
26 mars: Välkommen till ett seminarium för bibliotekarier som arbetar med forskningsstöd och stöd till forskningsdatahantering.

Klassifikationskurs i Dewey
30-31 mars: Tvådagars kurs i Dewey med Harriet Aagaard från KB.

Visning av Microsoft Teams
15 april: Daniel Albertsson och Linnea Stenson från SLU kommer och visar Teams och berättar om hur de jobbar med Teams på SLU.

Adobe Illustrator: kommer inom kort i kompetensportalen
16 april: Grundkurs i Adobe Illustrator med Katarina Jander.

UDL och funktionsvariationer: kommer inom kort i kompetensportalen
5 maj: Seminarium om UDL och funktionsvariationer med Lotta Åbjörnsson.

CC-licenser och läs-och publiceringsavtal: kommer inom kort i kompetensportalen
6 maj: En eftermiddag med Jörgen Eriksson (UB) och Kristina Alexsanderson (Creative Commons Sveriges) som pratar om CC-licenser och de nya läs-och publiceringsavtalen.

Datakvalité och granskning av forskningsoutput i LUCRIS
7 maj: En workshop om hur vi uppnår bäst datakvalité och vad man  bör tänka på när man granskar i LUCRIS.

Biblioteksnätverksdagen: kommer inom kort i kompetensportalen
27 maj: Tema nätverkande